Pasta z tuńczyka
Dziś na tapecie szybka pasta z tuńczyka. Doskonała tak naprawdę do każdego rodzaju chleba, czy to będzie razowa kromka, czy cieplutki tościk, czy po prostu chrupkie pieczywo. Możemy ja także wykorzystać do faszerowania jaj lub pomidorów. Idealna na codzienne śniadanie, ale także na domową imprezę.
Pasta z tuńczyka
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- sól
- pieprz
- listki natki pietruszki
Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Wszystko solimy, pieprzymy, dodajemy sos. Jeszcze raz mieszamy.
pasty do chlebka sa zawsze super pomysłem, ta jest kolejną odsłoną która na pewno zapamiętam :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i zachęcam do wypróbowania :-).
Usuńchętnie wypróbuję!
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcam :-).
Usuń