Pasta z tuńczykiem i oliwkami
Na koniec Karnawału będzie jak znalazł: pasta z tuńczykiem i oliwkami. Doskonała do posmarowania krakersów, tostów, do małych kanapeczek. Idealna jako dip do maczania warzyw, dla tych co liczą kalorie. Można ją przygotować w kilka chwil, jeszcze zdążycie ją zrobić nas dzisiejszą ostatnią sobotę Karnawału.
Pasta z tuńczykiem i oliwkami
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- kilka czarnych oliwek
- sól
- pieprz
- listki natki pietruszki
- pomidorki koktajlowe
Wykonanie:
Serek i tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy koncentrat, rozdrabniamy widelcem i mieszamy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do pasty, wszystko solimy i pieprzymy. Jeszcze raz mieszamy, posypujemy natką pietruszki, dekorujemy polówkami pomidorków i gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz