Twarożek z rzodkiewką
Dziś zapraszam na prosty i bardzo lubiany twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. To będzie taki zwiastun wiosny na naszym talerzu.
Twarożek z rzodkiewką
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 500 g białego gęstego sera mielonego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól
Wykonanie:
Rzodkiewki płuczemy, odcinamy ogonki i kroimy w kostkę. Do miski wkładamy biały ser, dodajemy jogurt, rzodkiewki, szczypiorek i sól. Wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli twarożek wyda się Wam za gęsty można dodać do niego więcej jogurtu.
Oj dawno nie jadłam.
OdpowiedzUsuńJa też i dlatego mnie naszło ;-).
Usuńw kazda sobote moj maz miesza bialy ser ze szczypiorkiem :) najlepszy oczywiscie wiosna z nowalijkami ale ser w sobote musi byc ;)
OdpowiedzUsuńAniu, cudny rytuał ! I robotny maż ;-).
Usuńzdjęcia wyglądają cudnie! :O
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie!:)
Dziękuję :-).
Usuń