Jajka faszerowane z łososiem
Dziś na blogu kolejna propozycja na zbliżające się Święta Wielkanocne, pyszne i proste jajka faszerowane łososiem wędzonym. Do ich przygotowania możecie użyć łososia sałatkowego, jest nieco tańszy niż ten w płatach.
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki drobno posiekanego wędzonego łososia
- 1-2 łyżki majonezu
- sok 1/2 z cytryny
- opcjonalnie sól do smaku
- kawałki łososia do ozdoby
- koperek
Jajka obieramy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka, wkładamy je do blendera. Dodajemy pokrojonego drobno łososia, sok z cytryny, majonez i dokładnie blendujemy. Gdyby łosoś był mało słony, farsz solimy i mieszamy. Gotowy farsz przekładamy do rękawa lub do szprycy y i wyciskamy go na polówki białek. Ozdabiamy kawałkami łososia i świeżym koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz