Sałatka z kuskusem i mozzarellą
Wiosna coraz bliżej, więc dziś zapraszam na lekką sałatkę przygotowaną na bazie kaszki pszenicznej kuskus. Możemy ją zjeść jako przekąskę lub wykorzystać jako dodatek do dania mięsnego. To już ostatni moment, że zjeść soczystego granata, za chwilkę kończy się na niego sezon.
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego kuskusu
- 1 opakowanie małych kulek mozzarelli
- ziarenka z 1/2 grantata
- liście sałaty lodowej
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek EV
- parę listków bazylii
Wykonanie:
Listki sałaty kroimy w paski, wkładamy do miski, dodajemy kuskus, pokrojone na pół kulki mozzarelli, ziarenka granatu. Wszystko mieszamy, a następnie dodajemy sok z cytryny, oliwę i przyprawy, mieszamy dokładnie i posypujemy listkami bazylii.
Komentarze
Prześlij komentarz