Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową
Macie ochotę na pyszny, szybki i letni obiad ? Ależ proszę bardzo, oto razowy makaron z bobem i fasolką szparagową oraz z nutką chili. Z reguły jeśli paruję fasolkę i bób robię to z większej ilości i wtedy mogę te warzywa wykorzystać następnego dnia do innych dań, na przykład do sałatki lub do przygotowania szybkiego i lekkiego obiadu.
Razowy makaron z bobem i fasolką szparagową
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 250 g zielonej fasolki szparagowej ugotowanej na parze
- 250 g bobu ugotowanego na parze al dente
- 1/2 papryczki chili
- 2 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
- świeże oregano
- opakowanie makaronu razowego, u mnie rurki
Wykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniem producenta.
W międzyczasie szykujemy warzywa. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki. na patelni rozgrzewamy oliwę, przesmażamy na niej wyłuskany bób oraz fasolkę. Dodajemy czosnek, przyprawy, a na koniec dodajemy płatki chili. Przesmażamy wszystko razem przez minutę, a następnie łączymy z makaronem. Skrapiamy oliwą i posypujemy listkami oregano.
Komentarze
Prześlij komentarz