Surówka z czerwonej kapusty
Oto pyszna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty. Jest bardzo prosta do przygotowania, idealnie będzie pasowała jako dodatek do każdego dania obiadowego. Najbardziej lubię ja przyrządzać gdy czerwona kapusta jest jeszcze młoda i delikatna. Koniecznie z dużą ilością posiekanego koperki. Do czego i Was serdecznie zachęcam.
Surówka z czerwonej kapusty
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 1 główka młodej czerwonej kapusty
- 1 czerwona cebula
- 1 pęczek koperku
- 1 łyżeczka cukru
- sok z cytryny
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 20 minut, żeby zmiękła.
Cebule kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy. Wszystko mieszamy, wlewamy olej i sok z cytryny, dodajemy przyprawy wedle uznania. Ponownie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz