Rozgrzewające dyniowe latte z Inką
Na jesienne chłody, deszcze i smutną aurę najlepsze jest oczywiście rozgrzewające dyniowe latte z Inką. Tym bardziej, że to czas dyni i zbliżającego się Halloween. Taki napój będzie idealny na dziecięce party, bo dzieci bardzo lubią Inkę. Ilość przypraw podaję orientacyjnie, doprawcie sobie napój do smaku. Ja na przykład bardzo lubię cynamon, więc daję go nieco więcej.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 100 ml wrzącej wody
- 200 ml gorącego mleka
- 3 łyżeczki kawy Inka Klasyczna
- 3 łyżeczki musu z pieczonej dyni
- duża szczypta cynamonu
- szczypta kardamonu
- szczypta mielonych goździków
- szczypta imbiru
- 1 łyżeczka trzcinowego cukru
- bita śmietana
Wykonanie:
Musiała smakować pysznie taka kawka :)
OdpowiedzUsuńByła pyszna, taka typowo jesienna :).
UsuńWygląda ciekawie, kardamon w kawie uwielbiam, ale co do dyni nie jestem przekonana. Kocham ciasto dyniowe, ale kawa.. może kiedyś spróbuję ;)
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz dynię, to na pewno taka kawa Ci posmakuje :-).
Usuń