Pasta łososiowa z kaparami
Mój mąż rzadko zagląda do kuchni, ale jak już to zrobi, to potrafi wyczarować pyszności. Uwielbia kapary i mógłby je dodawać do wszystkiego 😃. Dlatego tym razem to on przejął kulinarne stery i zrobił boska pastę. Panowie, noże w dłoń ! Pastę możemy wykorzystać do posmarowania chleba, krakersów czy też do własnoręcznie upieczonych chrupiących serowych wytrawnych ciastek.
Pasta łososiowa z kaparami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia
- 80 g mielonego serka z wiaderka
- 100 g serka śmietankowego
- 1,5 łyżki kaparów
- kilka kropel tabasco
- pieprz
- opcjonalnie sól
- 1 łyżka posiekanego koperku
Wykonanie:
W blenderze umieszczamy obydwa serki i łososia pokrojonego w kawałki, blendujemy. Pod koniec dodajemy pieprz i kapary, miksujemy przez chwilę, kapary powinny zostać w wyczuwalnych kawałkach. Na sam koniec dodajemy posiekany koperek, mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz