Casablanca Day&Night
W jedno z sobotnich kwietniowych popołudni, dzięki Zomato wybraliśmy się na Stary warszawski Mokotów, żeby spróbować jak i czym karmią w restauracji Casablanca.
Zapraszam na fotorelację.
Casablanca Day&Night
Restauracja, która została otwarta w czerwcu 2016 roku mieści się na nowym osiedlu Biały Kamień, usytuowanym w pobliżu Pola Mokotowskiego. Jest tu sporo biurowców, a miejsce przez niektórych jest nazywane małym Mordorem 😉. Oprócz Casablanki znajdziemy tu też inne restauracje. Niestety trafić do tego lokalu nie jest łatwo, nie mówiąc już o zaparkowaniu.Wszędzie tylko słupki i słupki, wprawdzie restauracja ma wydzielone cztery czy pięć miejsc parkingowych, ale ciężko jest je upolować. Więc jeśli się tu będziecie wybierać to tylko komunikacją miejską lub taksówką, w innym wypadku nie ma co zrobić z samochodem - i to jest spory minus.
W końcu udaje się nam dotrzeć na miejsce; mimo wczesnej pory sporo stolików jest zarezerwowanych - dobrze, że mamy też rezerwację. Serwuje się tu dania z kuchni śródziemnomorskiej. Lokal jest bardzo przyjemnie urządzony, ma ogromny bar i otwartą kuchnię, w której można oglądać uwijających się kucharzy. Nami zajmuje się sympatyczna kelnerka, która biega pomiędzy stolikami - jest niestety sama na całej sali. Ogólnie mamy wrażenie lekkiego chaosu panującego w restauracji, zarówno na sali, jak i w kuchni.
W restauracji znajdują się także delikatesy, gdzie możemy zaopatrzyć się w selekcję win z całego świata, śródziemnomorskie przekąski i naturalny chleb.
Na przystawkę zamawiamy falafel i tzatziki (11 zł) oraz hummus, babę ganoush i marynowane oliwki, wszystko podane z pitą. (15 zł) oraz bruschettę z wędzoną bawolą mozzarellą podaną z pomidorkami koktajlowymi (15 zł). Przystawki generalnie nam smakują, a najbardziej przypada nam do gustu falafel, jest pyszny. Bruschetta niestety za długo czekała na podanie i jest rozmoczona
Następnie na naszym stole pojawiają się dania na ciepło: ośmiornica z młodymi ziemniakami, salsą verde i wędzoną papryką (63 zł). Niestety ośmiornica jest twarda i przesmażona. Drugie zamówione danie ratuje sytuację, to czarne tagliolini z krewetkami i makaronem z cukinii podane z wiśniowymi pomidorkami i świeżym koperkiem (45 zł). Jest bardzo smaczne i apetycznie podane.
Gdyby nie Zomato pewnie byśmy tu nie trafili, mieszkamy na drugim końcu Warszawy 😌. Czy tu jeszcze wrócimy ? Pewnie nie, bo czas stracony na szukanie miejsca nieco nas wyprowadził z równowagi, a kuchnia nie zachwyciła na tyle, żeby to powtarzać. Chociaż jak mówi przysłowie: nigdy nie mów nigdy !
Restauracja Casablanca Day & Night
Warszawa, u. Zaryna 2 B, budynek C - wejście od ul. Biały Kamień
Rezerwacje: 516 567 561
hello@casablanca.info.pl
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek : 9.00-23.00, sobota: 10.00- 3.00, niedziela: 10.00-23.00
Akceptowane są płatności kartą.
Komentarze
Prześlij komentarz