Żywiołowe święta w Akademii Smaku Sokołów
Pod koniec listopada w pięknym dworku w Woli Suchorzebrskiej odbyły się warsztaty w Akademii Smaku Sokołów poświęcone zbliżającym się świętom. Podczas spotkania nie tylko gotowaliśmy, ale także uczestniczyłyśmy w warsztatach DIY i w spotkaniu z life coachem.
Zapraszam na relację.
Żywiołowe święta w Akademii Smaku Sokołów
W atmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia, Akademia Smaku Sokołów po raz kolejny gościła blogerów. Podczas naszego spotkania nie tylko doskonaliliśmy nasze umiejętności kulinarne, lecz przede wszystkim szukali odpowiedzi na pytanie, jak uniknąć pułapek wiru przedświątecznych przygotowań. Gościem specjalnym spotkania była Alina Wajda-Lamparska – mentor i life coach, z którą rozmawialiśmy miedzy innymi o tym, że w wirze świątecznych przygotowań warto poświęcić kilka chwil dla siebie, aby w radosnym nastroju siąść do wspólnego rodzinnego stołu. Po wypełnieniu specjalnej ankiety przygotowanej przez Alinę, mogliśmy zdefiniować swoje podejście do przygotowań świątecznych poprzez pryzmat „4 Żywiołów” i wyciągnąć z tego osobiste wnioski.
Dopełnieniem wyjątkowego programu spotkania były warsztaty rękodzieła, podczas których miałyśmy możliwość samodzielnie przygotować bożonarodzeniowy ogród w słoju. Zabawy i radości było przy tym co nie miara!
Ostatnią częścią naszego spotkania były warsztaty kulinarne. Pod kierunkiem Szefa Kuchni Akademii Dominika Moskalenko przygotowałyśmy kilka pysznych i nie wymagających - co w okresie świąt jest bardzo istotne - zbyt dużo czasu potraw:
- pieczony rostbef wołowy z sosem tatarskim
- świąteczną szynkę zapiekaną w miodzie z gotowaną brukselką
- wolno gotowana łopatkę wieprzową w sałatce z pieczonego buraka i brukselki
To był bardzo miło i twórczo spędzony czas. Był też moment na wyciszenie i oderwanie się od codziennych obowiązków i bieganiny. Bardzo dziękuje organizatorom, czyli marce Sokołów za zaproszenie i za te kilka przeżytych wspólnie godzin.
Ale twoja poza na pierwszym zdj najlepsza :)
OdpowiedzUsuńPrawda ? :D
Usuń