Premiera "Nowoczesnej kuchni polskiej" Darii Ładochy
W grudniu w nowootwartej restauracji na warszawskim Żoliborzu odbyła się premiera najnowszej książki Darii Ładochy pod tytułem "Nowoczesna kuchnia polska". W trakcie naszego spotkania odbyły się też warsztaty lepienia pierogów. Było, jak to zawsze z Darią wesoło i smacznie.
Zapraszam na relację.
Premiera "Nowoczesnej kuchni polskiej" Darii Ładochy
Uroczysta premiera nowej książki Darii Ładochy „Nowoczesna kuchnia polska” odbyła się 6.12.2017 r. w nowo otwartej restauracji Polot w kuchni polskiej w Warszawie. Wybór miejsca nie był przypadkowy – jest on odzwierciedleniem charakteru książki Darii – przebojowy, fantazyjny i kreatywny. Po prostu z Polotem!
Autorka opowiedziała o swojej książce, odniosła się do swoich wspomnień z dzieciństwa, a przede wszystkim do rad ukochanej babci. Następnie uczestnicy mieli okazję ulepić pierogi pod okiem Darii. Organizatorzy nie zapomnieli o mięsożercach i weganach – do wyboru były dwa farsze: z bobem i miętą, a także kaczką z kasztanami. Po ulepieniu nadszedł czas na… degustację!
Komentarze
Prześlij komentarz