Premiera "Nowoczesnej kuchni polskiej" Darii Ładochy


W grudniu w nowootwartej restauracji na warszawskim Żoliborzu odbyła się premiera najnowszej książki Darii Ładochy pod tytułem "Nowoczesna kuchnia polska". W trakcie naszego spotkania odbyły się też warsztaty lepienia pierogów. Było, jak to zawsze z Darią wesoło i smacznie.
Zapraszam na relację.
O Polocie poczytajcie także tutaj tutaj.






Premiera "Nowoczesnej kuchni polskiej" Darii Ładochy
Uroczysta premiera nowej książki Darii Ładochy „Nowoczesna kuchnia polska” odbyła się 6.12.2017 r. w nowo otwartej restauracji Polot w kuchni polskiej w Warszawie. Wybór miejsca nie był przypadkowy – jest on odzwierciedleniem charakteru książki Darii – przebojowy, fantazyjny i kreatywny. Po prostu z Polotem!
Autorka opowiedziała o swojej książce, odniosła się do swoich wspomnień z dzieciństwa, a przede wszystkim do rad ukochanej babci. Następnie uczestnicy mieli okazję ulepić pierogi pod okiem Darii. Organizatorzy nie zapomnieli o mięsożercach i weganach – do wyboru były dwa farsze: z bobem i miętą, a także kaczką z kasztanami. Po ulepieniu nadszedł czas na… degustację! 







W trakcie naszego spotkania mogliśmy także spróbować menu, które serwuje na co dzień niedawno otwarta restauracja Polot. Były między innymi przepyszne matjasy - tak, tak, jak najbardziej prawdziwe! Muszę przyznać, że lepszych śledzi w życiu nie jadłam. Bardzo też nam smakowały różne kiszonki, robione tutaj na miejscu. Warto też wspomnieć, że restauracja sama wypieka chleb, który jest tu serwowany.













Wkrótce podzielę się z Wami moją recenzją z najnowszej książki Darii. Pierwsze wrażenie jest super, książka jest pięknie wydana i ma bardzo apetyczne zdjęcia. I już wiem, że sporo pozycji z proponowanych przez autorkę dań wkrótce zagości na moi stole.

Komentarze