Letnia tarta ze szpinakiem - przepis z filmem


Dziś gotujemy razem w kuchni Poltino! Serdecznie zapraszam Was na filmik, podczas, którego zobaczycie jak krok po kroku zrobić bardzo prostą i zarazem pyszną letnią tartę ze szpinakiem.  Robi się ją bardzo szybko i z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet ten mniej doświadczony domowy kucharz. Do jej przygotowania użyłam gotowego ciasta francuskiego, które zawsze mam w lodówce, a także mrożonego szpinaku.  Kilka opakowań mrożonych warzyw mam zawsze w zamrażarce, to fajna opcja, gdy niespodziewanie wpadną do Ciebie goście lub gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze można z nich wyczarować coś smacznego.




Letnia tarta ze szpinakiem
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 400 ml śmietany 18%
  • 2 duże jajka
  • 1 kulka mozzarelli
  • garść pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko do malowania ciasta
  • ulubione świeże zioła do posypania
Zapraszam na film :).






Komentarze