Letnia tarta ze szpinakiem - przepis z filmem
Dziś gotujemy razem w kuchni Poltino! Serdecznie zapraszam Was na filmik, podczas, którego zobaczycie jak krok po kroku zrobić bardzo prostą i zarazem pyszną letnią tartę ze szpinakiem. Robi się ją bardzo szybko i z jej przygotowaniem poradzi sobie każdy, nawet ten mniej doświadczony domowy kucharz. Do jej przygotowania użyłam gotowego ciasta francuskiego, które zawsze mam w lodówce, a także mrożonego szpinaku. Kilka opakowań mrożonych warzyw mam zawsze w zamrażarce, to fajna opcja, gdy niespodziewanie wpadną do Ciebie goście lub gdy lodówka świeci pustkami. Zawsze można z nich wyczarować coś smacznego.
Letnia tarta ze szpinakiem
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku Poltino
- 2 szalotki
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 400 ml śmietany 18%
- 2 duże jajka
- 1 kulka mozzarelli
- garść pomidorków koktajlowych
- sól
- pieprz
- 1 jajko do malowania ciasta
- ulubione świeże zioła do posypania
Komentarze
Prześlij komentarz