Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe


Czy u Was też trwa już to świąteczne szaleństwo? Czy póki co jest cisza przed burzą? 😃.  Jeśli jeszcze planujecie swoje bożonarodzeniowe menu to biegnę do Was z jeszcze jedną kulinarną inspiracją. Tym razem są to bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe. Są bardzo proste do zrobienia - jak ja lubię takie przepisy - przepyszne i mocno czekoladowe. Do ich przygotowania możecie wykorzystać Wasze ulubione foremki, u mnie tym razem padło na gwiazdki. 
I koniecznie zaproście do pomocy dzieci!

Na blogu znajdziecie także inne inspiracje na ciasteczka:







Bezglutenowe ciasteczka czekoladowo-orzechowe
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki:



Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w misce przy pomocy robota lub ręcznie. Ciasto owijamy  w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
Po tym czasie ciasto układamy pomiędzy dwoma warstwami papieru do pieczenia i wałkujemy na grubość około 5 mm.  Przy pomocy foremki wykrawamy gwiazdki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni Celsjusza przez 15 minut.
Po upieczeniu ciasteczka przekładamy na kratkę i póki są ciepłe dekorujemy je słodkimi dekoracjami.





Komentarze

Prześlij komentarz