Pałac Zaborówek - klimatyczne miejsce na każdą imprezę
Jeśli
szukacie pięknego, eleganckiego, klimatycznego miejsca z dobrym
jedzeniem na romantyczną kolację, wyjątkowe wesele lub nietuzinkowy
event firmowy, które znajdowałoby się bardzo blisko Warszawy, to właśnie
je znaleźliście. Przepięknie odrestaurowany pałac w Zaborówku, z
historią miłości Chopina i Marii Wodzińskiej czeka na Was.
I
parafrazując nieco Adama Mickiewicza, i ja tam z gośćmi byłam, miód i
wino piłam, a com widziała i słyszała, w tym poście umieściłam 😍. Nooo
prawie wszystko 😄
Zapraszam, zobaczcie to wyjątkowe miejsce!
Zapraszam, zobaczcie to wyjątkowe miejsce!
Pałac Zaborówek - klimatyczne miejsce na każdą imprezę
Klasycystyczny pałac w Zaborówku jest położony na skraju Puszczy Kampinowskiej i znajduje się zaledwie 25 km od centrum Warszawy. Został zbudowany pod koniec XIX wieku przez rodzinę Wodzińskich. W latach 30-tych pałac był w posiadaniu Gabriela Wodzińskiego. Po wojnie ulokowano tu stołówkę i salę telewizyjną dla mieszkańców bloków miejscowego PGR-u. W 1991 został gruntownie przebudowany i przystosowany do potrzeb ośrodka konferencyjnego.
Obecnie pałac znajduje się w prywatnych rękach. Organizowane są tutaj wszelkiego rodzaju imprezy okolicznościowe (wesela, imprezy świąteczne, rodzinne obiady) jak i biznesowe. Pałac dysponuje bazą noclegową dla 45 osób, olbrzymim terenem ponad 500 ha, a także 4 hektarami parku. To także idealny obiekt na pikniki firmowe. Do miejsc ciekawych należy dodatkowo zaliczyć własną stajnię, pozostałości zabudowy folwarcznej, instalację radionawigacyjną oraz miejscową cegielnię położoną na skraju Puszczy Kampinowskiej.
Nowo
odrestaurowany Pałac kryje w sobie historię romantycznej miłości Chopina
do Marii Wodzińskiej. Czyż to nie jest idealne miejsce na zaręczyny czy
wesele? Przechadzając się po pałacu można poczuć wyjątkowy klimat
miejsca, zapewnione są też wspaniałe doznania kulinarne. W kuchni
króluje Szef Artur Cichomski, spod którego ręki wychodzą niesamowite i
smakowite dania.
- carpaccio z gęsi marynowanej w miodowej nalewce
- szarpana gęsina, świeżo tarty chrzan
- pasztet z gęsi, żurawina i czerwone wino
- sandacz, puree z kalafiora, seler, zielona oliwa
- kremowe risotto z borowikiem i serem bursztyn
- schab z dzika, pieczone warzywa, sos rozmarynowy
- ciasto Pani Walewska
Klimatycznie urządzone wnętrza pałacu Wodzińskich - bez zbędnego przepychu i blichtru - przenoszą nas do pierwszej połowy XIX wieku. Tutaj czas płynie inaczej i w salach oraz oranżerii czuć ducha historii. Jest niesamowity klimat i nastrój. Warto się zatrzymać na chwilę i poczuć tę dawną atmosferę polskich pałaców, choćby przez weekend. A to wszystko za sprawą Rafała Borkowskiego (wcześniej związanego z pałacem w Małej Wsi i Rest. Baczewskich), dyrektora zarządzającego pałacem oraz Michała Rozkwitalskiego. Obydwaj panowie organizację imprez i eventów mają dopracowaną do perfekcji.
Pobyt w Zaborówku to był wspaniały czas w doborowym towarzystwie, mnóstwem atrakcji i pysznym jedzeniem. Takim oddechem od codziennego pośpiechu, raz na jakiś czas zdecydowanie trzeba oderwać się od rzeczywistości.
Warto tu przyjechać! Tym bardziej, że nadarza się wspaniała okazja. W pałacu będzie organizowany Sylwester, podrzucam Wam link do strony pałacu, gdzie znajdziecie wszystkie szczegóły:
https://www.palaczaborowek.pl/oferty-specjalne/
Pobyt w Zaborówku to był wspaniały czas w doborowym towarzystwie, mnóstwem atrakcji i pysznym jedzeniem. Takim oddechem od codziennego pośpiechu, raz na jakiś czas zdecydowanie trzeba oderwać się od rzeczywistości.
Warto tu przyjechać! Tym bardziej, że nadarza się wspaniała okazja. W pałacu będzie organizowany Sylwester, podrzucam Wam link do strony pałacu, gdzie znajdziecie wszystkie szczegóły:
https://www.palaczaborowek.pl/oferty-specjalne/
Komentarze
Prześlij komentarz