Pasta rybna z ogórkiem
Skoro ostatnio bardzo często piekę chleb, to wiadomym jest, że i do tego chleba jest potrzebne tak zwane smarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki.
Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna do świeżego domowego chlebka.
Kulinarne inspiracje
Na blogu znajdziecie także inni pomysły na pasty do chleba:
- Pasta buraczana z czerwoną fasolą
- Ajvar (ajwar) bałkańska pasta warzywna
- Zielony hummus, pasta z bobu
- Pesto z kolendry
- Pasta z bobu z białym serem
- Pasta łososiowa z kaparami
- Guacamole, pasta z awokado
- Pasta z łososia
- Hummus, pasta z cieciorki
- Pasta z tuńczyka
- Pasta z tuńczykiem i oliwkami
- Mutabal, pasta z bakłażana
- Pasta z bobu z miętą
- Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną
- Pasta z bobu
- Pasta rybna w wersji light
- Pasta z wędzonego pstrąga
- Pasta łososiowa
Pasta rybna z ogórkiem |
Pasta rybna z ogórkiem
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 250 g białego półtłustego sera
- 1 makrela
- 1/2 drobno pokrojonej cebuli
- 2-3 łyżki jogurtu
- 2 łyżki majonezu
- 2 drobno pokrojone ogórki konserwowe
- 2 łyżki posiekanej natki
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości. W misce umieszczamy ser, jogurt i majonez, rozgniatamy widelcem i mieszamy. Dodajemy kawałki ryby i ponownie rozgniatamy widelcem. Na koniec dodajemy cebulę, ogórki, natkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz