Jajka faszerowane koperkowym serkiem
Dziś kolejna wielkanocna inspiracja, tym razem w temacie jajecznym. Jak wiadomo, tradycyjna Wielkanoc nie może się obyć bez jajek. Dania z ich udziałem zawsze królują na naszych świątecznych stołach. Jajka faszerowane koperkowym serkiem, to pysznie i proste danie, przygotujemy w dosłownie kilka chwil. Będą idealnym uzupełnieniem innych jajecznych farszów.
Na blogu znajdziecie też inne przepisy na jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów
Jajka faszerowane koperkowym serkiem |
Jajka faszerowane koperkowym serkiem
Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki serka kanapkowego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku + łyżeczka do posypania
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Ucieramy jesz serkiem, majonezem i przyprawami. Dodajemy koperek i mieszamy. Gotowym farszem wypełniamy białka i posypujemy koperkiem.
W sumie prosty ale smaczny przepis dziękuje:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło, dziękuję :)
Usuń