Jajka w majonezie z rzeżuchą
Dziś na blogu kolejna kulinarna wielkanocna inspiracja. Jajka w majonezie z rzeżuchą, to najprostszy sposób na podanie jajek na wielkanocny stół. Potrzebujemy, oczywiście oprócz jajek, trochę majonezu i rzeżuchę. Ja dla koloru na talerzu położyłam jeszcze parę plasterków rzodkiewki. Pamiętajcie, aby posiać rzeżuchę odpowiednio wcześniej przed świętami. Będzie potrzebowała około 5-6 dni, aby ładnie wyrosnąć.
Kulinarne inspiracje
Na blogu znajdziecie także inne pomysły na jajka:
- Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym
- Jajka faszerowane pastą szpinakową
- Marmurkowe chińskie jajka
- Faszerowane jajka z musztardą
- Jajka faszerowane pastą z makreli
- Faszerowane jajka z pieczarkami
- Różowe jajka faszerowane
- Jajka faszerowane z łososiem
- Jajka faszerowane z szynką
- Jajka z anchois i kaparkami
- Marynowane jajka
- Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami
- Jajka faszerowane z tuńczykiem
- Jajka faszerowane z ciecierzycą
- Jajka faszerowane pastą krabową
- Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami
- Jajka faszerowane pastą łososiową
Jajka w majonezie z rzeżuchą |
Jajka w majonezie z rzeżuchą
Czas przygotowania: 20 minutSkładniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3-4 łyżki majonezu
- rzeżucha
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół. Z 4 połówek wyjmujemy żółtka, rozcieramy je z odrobiną majonezu, solą i pieprzem. Po wymieszaniu dodajemy 1 łyżkę posiekanej rzeżuchy. Farsz układamy w białkach.
Pozostałe cztery połówki smarujemy majonezem po zewnętrznej stronie i obtaczamy w rzeżusze.
Wszystkie jajka układamy na talerzu, solimy i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz