Sałatka z arbuzem i fetą
Ta sałatka to kwintesencja lata! Mamy tu soczystego i dojrzałego arbuza, świeże i chrupiące zielone ogórki i kawałki słonawej fety. Wbrew pozorom to jest jednak tercet idealny. Wszystkie smaki idealnie się uzupełniają. A zwieńczeniem są listki świeżej mięty. Po prostu pyszne letnie smaki na talerzu.
Sałatka z arbuzem i feta |
Sałatka z arbuzem i fetą
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 2 szklanki pokrojonego w kawałki arbuza
- 2 plastry fety
- 3-4 małe gruntowe ogórki
- listki mięty
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- odrobina oliwy z oliwek
Wykonanie:
Ogórki kroimy w pół plasterki, fetę kruszymy, a listki mięty kroimy w paseczki.
W misce układamy arbuza, ogórki, fetę i miętę. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, solimy oraz pieprzymy. Tuż przed podaniem dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz