Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi (bez glutenu)

okragle-ciastka-z-owocami

 

Uwielbiam takie szybkie i proste przepisy. Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi na prawdę robi się bardzo szybko, a przepis na nie jest dziecinnie prosty. Na pewno uda się każdemu! Do przygotowania kremu możecie użyć Waszego ulubionego budyniowego smaku. Z każdym będzie pysznie. To samo dotyczy owoców, użyjcie sezonowych, lub tych które akurat macie pod ręką.

Smacznego!

Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi

 

Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi (bez glutenu)

Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

Ciasto:

  • 75 g płatków owsianych
  • 25 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 5 łyżek mleka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • Masa budyniowa:
  • 1 budyń waniliowy z cukrem
  • 250 ml mleka

Dodatkowo:

  • borówki amerykańskie
  • płatki kokosowe 

 

 

Wykonanie:

W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Foremki smarujemy olejem i wylepiamy ciastem. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
W międzyczasie robimy budyń. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy budyń i podgrzewamy na małym ogniu mieszając. Gotujemy, aż dobrze zgęstnieje. Ciepły budyń wykładamy na ciastka i wyrównujemy. Gdy wystygnie dekorujemy owocami i płatkami.


 

 

 

Komentarze