Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi (bez glutenu)
Uwielbiam takie szybkie i proste przepisy. Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi na prawdę robi się bardzo szybko, a przepis na nie jest dziecinnie prosty. Na pewno uda się każdemu! Do przygotowania kremu możecie użyć Waszego ulubionego budyniowego smaku. Z każdym będzie pysznie. To samo dotyczy owoców, użyjcie sezonowych, lub tych które akurat macie pod ręką.
Smacznego!
Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi |
Owsiane tartaletki z budyniem i borówkami amerykańskimi (bez glutenu)
Czas przygotowania: 60 minut
Składniki
Ciasto:
- 75 g płatków owsianych
- 25 g wiórków kokosowych
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oleju
- 5 łyżek mleka
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki kokosowej
- Masa budyniowa:
- 1 budyń waniliowy z cukrem
- 250 ml mleka
Dodatkowo:
- borówki amerykańskie
- płatki kokosowe
Wykonanie:
W misce mieszamy wszystkie składniki na ciasto. Foremki smarujemy olejem i wylepiamy ciastem. Pieczemy przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
W międzyczasie robimy budyń. Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy budyń i podgrzewamy na małym ogniu mieszając. Gotujemy, aż dobrze zgęstnieje. Ciepły budyń wykładamy na ciastka i wyrównujemy. Gdy wystygnie dekorujemy owocami i płatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz