Kokosowe gofry bezglutenowe
Olej kokosowy - król wśród olejów
Ekologiczny olej kokosowy Coco Farm BIO ORGANIC VIRGIN jest tłoczony na zimno z surowego miąższu kokosowego RAW. Należy to mocno podkreślić ponieważ w przeciwieństwie do innych olejów kokosowych istniejących na rynku, które są toczone z wiórek kokosowych (czyli z wysuszonego i zabezpieczanego związkami siarki kokosa) i nie powinny być nazywane virgin, olej Coco Farm powstaje ze świeżego orzecha w 24 godziny od jego zerwania. Dzięki czemu nie zawiera siarki i innych konserwantów, którymi zabezpiecza się wiórki na czas składowania i transportu. Jest też 50% bogatszy w kwas laurynowy. Pochodzi z ekologicznych upraw wolnych od chemii, a także jest przetwarzany bez jej udziału. I powiem Wam, że tę jakość się czuje.
100% organiczny, dziewiczy olej kokosowy Coco Farm to produkt:
- czysty, organiczny olej kokosowy, bez jakichkolwiek dodatków czy chemii
- tłoczony na zimno ze świeżych orzechów RAW
- nieoczyszczany, o delikatnym zapachu i smaku kokosa
- bez konserwantów
- czysty skład: 100% organiczny olej kokosowy, pozyskiwany z orzechów kokosowych, pochodzących z ekologicznych, certyfikowanych upraw Archipelagu Filipińskiego
- certyfikowany BIO
- idealny do gotowania i smażenia
- doskonały do pielęgnacji ciała i włosów
Mąka kokosowa - idealna mąka bezglutenowa
- charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika
- jest całkowicie bezglutenowa
- jest wyprodukowana ze świeżego kokosa
- posiada naturalną słodycz kokosa
- jest idealną przekąską proteinową
- nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów
- posiada certyfikat BIO
- może być spożywana na surowo
Kokosowe gofry bezglutenowe
Czas przygotowania: 30 minut
Proporcje na 10 sztuk
Składniki:
- 1/2 szklanki mąki kokosowej Bio surowej Coco Farm
- 1/2 szklanki mąki ryżowej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- szczypta soli
- 2 łyżki ekologicznego oleju kokosowego bio surowego Coco Farm
- 2 czubate łyżeczki cukru kokosowego cukru kokosowego bio z nektaru palmy kokosowej Coco Farm
- 1,5 szklanki roślinnego napoju kokosowego - można przygotować go łącząc 4 łyżki miąższu kokosowego Coco Farm* z 1 1/2 szklanki ciepłej wody
Dodatkowo:
- ulubione owoce
- cukier kokosowy Bio z nektaru kwiatu palmy kokosowej Coco Farm
- olek kokosowy do gofrownicy
* miąższ kokosowy Coco Farm można kupić tutaj https://cocofarmshop.com/pozostale
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywna masę ze szczyptą soli.
W misce mieszamy mąkę kokosową, ryżową, proszek do pieczenia, żółtka, napój roślinny kokosowy, np. ten przygotowany z miąższu kokosowego, cukier kokosowy i rozpuszczony w kąpieli wodnej olej kokosowy. Wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy pianę z białek. Delikatnie mieszamy do połączenia składników.
Rozgrzaną gofrownicę smarujemy olejem, kładziemy po sporej łyżce ciasta i pieczemy, aż gofry będą rumiane.
Delikatnie studzimy na kratce. Podajemy posypane cukrem kokosowym z dodatkiem ulubionych owoców.
Komentarze
Prześlij komentarz