Jajka przepiórcze ze szpinakiem
Wiosna, to czas kiedy odchudzamy nieco nasze menu i staramy się, żeby na naszych talerzach pojawiało się więcej warzyw i lżejszych produktów. Jednocześnie nie chcemy zbyt dużo czasu poświęcać na gotowanie, bo aura za oknami kusi, żeby więcej czasu spędzać na świeżym powietrzu. Dlatego dziś mam dla Was pyszną propozycję, która idealnie spełnia oba te warunki.
Jajka przepiórcze ze szpinakiem z dodatkiem pomidorków to doskonała propozycja na pożywne śniadanie, lub na ciepłą kolację. Przygotujemy ją w dosłownie kilkanaście minut. Będzie smacznie, zdrowo, wiosennie i kolorowo.
Jajka przepiórcze ze szpinakiem |
Moje danie przygotowałam z pomocą mini patelni WMF o średnicy 18 cm. Patelnia WMF wykonana jest z największą precyzją i starannością. Jest odporna na wszelkiego rodzaju zarysowania i uszkodzenia mechaniczne. Ponadto warto wspomnieć, że patelnia stalowa doskonale przewodzi ciepło. Posiada także powłokę nieprzywierającą, dzięki której potrawy nie przypalają się. Natomiast stalowa rękojeść jest łatwa w utrzymaniu czystości, ponadto stabilnie leży w dłoni, umożliwiając pewną i precyzyjną pracę. Dzięki temu, że patelnia w całości jest wykonana z metalu możemy też używać jej w piekarniku. Patelnia nadaje się do każdego rodzaju kuchenek i można ją myć w zmywarce.
Niemiecka marka WMF, z ponad 150 letnią tradycją, to sprawdzone źródło produktów najwyższej jakości, które nie zawiodą nawet bardzo wymagających klientów. Eleganckie, solidne, luksusowe, ale także proste do codziennego użytku artykuły sprawdzą się w każdym domu.
Wyjątkowej jakości, solidne i trwałe akcesoria kuchenne WMF przydadzą się każdej pani lub panu domu, którzy ceni sobie wygodne i sprawdzone rozwiązania. Światowej klasy producent dostarcza na rynek produkty wyróżniające się oryginalnym designem, a jednocześnie prostotą i wysoką funkcjonalnością.
W sklepie WMF znajdziecie bardzo szeroką gamę elementów wyposażenia kuchni, które przydadzą się zarówno podczas gotowania, przygotowania posiłków na zimno, czy serwowania obiadów, kolacji albo słodkich deserów.
Jajka przepiórcze ze szpinakiem
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 100 g liści szpinaku
- 1 mały posiekany ząbek czosnku
- kawałek papryczki chili
- 1 łyżka pokrojonej szalotki
- olej do smażenia
- 5 przepiórczych jajek
- 4 pomidorki koktajlowe
- sól
- pieprz
- koperek
Wykonanie:
Czosnek, cebulę i papryczkę szklimy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Wrzucamy liście szpinaku, robimy pomiędzy nimi miejsce na jajka. Delikatnie wbijamy jajka i smażymy, aż białka się zetną. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojone na pół pomidorki koktajlowe. Wszystko solimy i pieprzymy, a przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.
Koniecznie zajrzyjcie do sklepu https://www.garneczki.pl/ oraz sprawdźcie w jaki sposób uprzyjemnić sobie przygotowywanie potraw w zaciszu własnej kuchni.
Komentarze
Prześlij komentarz