Sałatka z selerem konserwowym i szynką
Wielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami, więc na blogu pojawi się w najbliższym czasie kilka świątecznych inspiracji. Na pierwszy ogień idzie sałatka z selerem konserwowym i szynką, ja użyłam konserwowej, bo najbardziej właśnie ją lubię w sałatkach. Do tego seler konserwowy, kukurydza, słodkawy ananas i żółty ser. Kilka prostych składników i w dosłownie kilkanaście minut mamy pyszne danie gotowe.
Sałatka z selerem konserwowym i szynką |
Sałatka z selerem konserwowym i szynką
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 1 słoik konserwowego selera
- 1 puszka kukurydzy
- 50 g żółtego sera
- plaster świeżego ananasa
- 50 g szynki konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu
- sok z 1/2 cytryny
- sól
- czarny pieprz
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Seler
i kukurydzę odcedzamy. Ser, ananasa i szynkę kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do
miski, dodajemy pozostałe składniki, i dokładnie mieszamy.
Komentarze
Prześlij komentarz