Warsztaty kulinarne Ziemniaki czy kartofle

To był cykl fantastycznych warsztatów kulinarnych! W ramach kampanii Ziemniaki czy kartofle odbyła się seria warsztatów kulinarnych, których głównym bohaterem był ziemniak. A może kartofel? 😍  Tym razem jednak stanęłam z drugiej strony stołu i z ogromną przyjemnością je  poprowadziłam. 

W ramach każdego z warsztatów wraz z kursantami przygotowaliśmy cztery dania mojego autorstwa z polskimi ziemniakami w roli głównej:

- ziemniaczaną sałatkę ze śledziem

- kartoflankę z  zacierkami

- ziemniaczano-serowe kluski z sosem pieczarkowym

- ziemniaczane placuszki z karmelizowanymi śliwkami 

 

 

Kampania Ziemniaki czy kartofle

Podczas tegorocznej IV edycji kampanii bohaterowie - Ziemniak i Kartofel - podróżują po Polsce i odwiedzają różne zakątki naszego kraju, w poszukiwaniu lokalnych smaków na bazie tych produktów. Jej tematem przewodnim są regionalne potrawy, dnia, tradycje i zwyczaje - jednym słowem wszystko, co wiąże się z ziemniakiem bądź kartoflem. Prezentując różnorodność poszczególnych regionów Polski została pokazana uniwersalność ziemniaków, a także ich obecność praktycznie w całym kraju. Kampania zwraca także uwagę na różne odmiany i typy kulinarne ziemniaków.


Warsztaty kulinarne Ziemniaki czy kartofle 


Studio kulinarne Book & Cook w Łodzi







Studio kulinarne w Gdyni




 

Studio kulinarne Look & Cook w Zielonej Górze





Studio kulinarne Zmokła kura w Białymstoku






Komentarze