Bajgiel z wędzonym łososiem i jajkiem
Bajgiel z wędzonym łososiem i jajkiem |
Zdrowe i pełnowartościowe śniadanie to idealny początek każdego dnia. To także energia, której potrzebujemy, do tego, żeby dobrze funkcjonować, uczyć się i pracować. Wszyscy doskonale wiemy, jak ważny jest ten pierwszy w ciągu dnia posiłek.
O swoje zdrowie warto dbać na co dzień, dlatego podrzucam Wam również artykuł → o niedoborze witaminy D. Niedobór ten występuje dość powszechnie wśród Polaków, a specjaliści ostrzegają przed skutkami zbyt małej ilości "witaminy słońca". Kliknijcie w powyższy link, po więcej informacji.
Bajgiel z wędzonym łososiem i jajkiem, to taki śniadaniowy klasyk, a jeszcze lepiej smakuje własnoręcznie upieczony bajgiel. Tym razem są to bajgle dyniowe, ten piękny słoneczny kolor zawdzięczają właśnie dyni. Dokładny przepis, jak je zrobić, znajdziesz poniżej.
Bajgiel z wędzonym łososiem i jajkiem
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 2 dyniowe bajgle → zobacz jak je upiec
- 2 jajka na twardo
- 3-4 plastry wędzonego łososia
- plasterki zielonego ogórka
- liście sałaty
- ulubione kiełki
- czarny sezam
- 1-2 łyżki majonezu
Wykonanie
- Bajgle przekrój na pół, obydwie połówki posmaruj majonezem.
- Jajka pokrój w plasterki.
- Na dolnej części układaj kolejno sałatę, plasterki ogórka, jajka i łososia.
- Posyp czarnym sezamem i przykryj wierzchnią połówką bajgla.
Komentarze
Prześlij komentarz