Orientalna sałatka makaronowa z wędzonym łososiem
Orientalna sałatka makaronowa z wędzonym łososiem |
Uwielbiam kuchnię azjatycką! Jest taka smaczna, kolorowa i pełna aromatycznych produktów. Czasami wystarczy kilka prostych składników, kilkanaście minut w kuchni i możemy się przenieść w odlegle od nas zakątki świata, nie wychodząc przy tym z domu. W tej kuchni ogromna rolę odgrywają również sosy, warto wybierać takie z dobry składem i tutaj z pomocą przychodzi nam marka Lee Kum Kee.
Orientalna sałatka makaronowa z wędzonym łososiem jest prosta i szybka do przygotowania, przyprawiłam ją sosem ostrygowym Premium Lee Kum Kee. Podałam ją na zimno, ale jeśli wolisz możesz podać ją również na ciepło.
Sosy Ostrygowe Lee Kum Kee powstają z najwyżej jakości ekstraktu z ostryg. Za sprawą smaku umami o mięsnej nucie nadają potrawom nowy wymiar. Sosy są uniwersalne i mogą być stosowane w każdej kuchni. Klasyczne dania wykorzystujące sos ostrygowy to wołowina z brokułami, kurczak chow mein i specjalny smażony ryż. Są wyprodukowane ze świeżych ostryg wysokiej jakości, natomiast ostrygi pochodzą z hodowli prowadzonej przez producenta sosu.
Orientalna sałatka makaronowa z wędzonym łososiem
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 200 g cienkiego makaronu ryżowego
- 1 marchewka
- 4 grzyby mun
- 100 g wędzonego łososia w plastrach
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- kiełki brokuła
- 2 łyżki Lee Kum Kee Sosu ostrygowego premium
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu mirin
- 1 łyżka oleju sezamowego lub z orzeszków ziemnych
Wykonanie
- Grzyby namocz w wodzie, po 20 minutach odcedź je i pokrój w cienkie paski.
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelej zimną wodą.
- Marchewkę obierz i pokrój z cienkie słupki.
- Rybę podziel na mniejsze kawałki.
- Do miski włóż makaron, marchewkę, grzyby, łososia, szczypior i sezam. Dodaj sosy i wymieszaj.
- Na koniec wszystko posyp kiełkami.
Post powstał przy współpracy reklamowej z marką Lee Kum Kee.
Komentarze
Prześlij komentarz