Jajka faszerowane marynowanymi grzybami
Jajka faszerowane marynowanymi grzybami |
Przepisów na faszerowane jajka jest całe mnóstwo. Jajka na twardo to taki fajny produkt, który daje w kuchni bardzo dużo możliwości. Tak naprawdę, to ogranicza nas tylko nasza kulinarna wyobraźnia, a ona uaktywnia się szczególnie tuż przed świętami Wielkiej Nocy.
Tym razem mam dla Ciebie bardzo prosty przepis, czyli jajka faszerowane marynowanymi grzybami. To bardzo fajny pomysł na świąteczny stół i nie tylko. Jego przygotowanie zajmie CI dosłownie kilka chwil. Jeśli wolisz, aby były bardziej fit, zamiast majonezu dodaj gesty jogurt.
Na blogu znajdziesz też inne przepisy na faszerowane jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów.
Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię także na mój profil na Ig, kliknij i zaobserwuj → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
Jajka faszerowane marynowanymi grzybami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- słoiczek marynowanych maślaków
- 1/2 małego zielonego ogórka
- majonez
- sól
- kolorowy pieprz
- kiełki rzodkiewki do ozdoby
Wykonanie
- Jajka obierz i przekrój na pół.
- Grzyby odcedź z marynaty, pokrój je w drobną kostkę.
- Ogórka również pokrój w drobną kostkę.
- Warzywa posól, popieprz i wymieszaj w miseczce.
- Jajka ułóż na talerzu, na każdej polówce połóż wawrzyny farsz, kleks majonezu i oprósz kolorowym pieprzem.
- Na koniec wszystko ozdób kiełkami.
Komentarze
Prześlij komentarz