Faszerowane jajka z fetą i oliwkami
Faszerowane jajka z fetą i oliwkami |
Dziś mam dla Ciebie jeszcze jedną "jajkową" wielkanocną inspirację. Jest ona troszkę nietypowa, jak dla świątecznej tradycji, ale ja czasami lubię zaszaleć i dać się ponieść kulinarnej fantazji.
Faszerowane jajka z fetą i oliwkami idealnie pasują do wielkanocnego menu. Są bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do ich przygotowania potrzebujesz dodatkowo tylko fety i oliwek. Ja użyłam tych nadziewanych migdałami, ale mogą też być zwykłe, bez żadnego nadzienia. Jeśli chcesz, możesz wykorzystać także czarne oliwki.
Na blogu znajdziesz również inne smaczne przepisy na faszerowane jajka → Faszerowane jajka na kilka sposobów.
Faszerowane jajka z fetą i oliwkami
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 łyżeczka musztardy
- 3 łyżki majonezu
- 50 g fety
- sól
- kolorowy pieprz
- zielone oliwki nadziewane migdałami
Wykonanie
- Jajka przekrój na pół i wyjmij z nich żółtka.
- Żółtka utrzyj z musztardą, majonezem, pokruszoną fetą, solą i pieprzem.
- Masę przełóż do foliowego rękawa z szeroką tylką i wypełnij nią połówki jajek.
- W każdą włóż oliwkę z migdałem.
- Oprósz kolorowym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz