Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem
Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem |
Majówka czas start! Wiem, że wszyscy czekamy na nią z ogromną niecierpliwością, nie tylko dlatego, że jest kilka dni wolnych od pracy, ale również dlatego, że w końcu możemy zacząć sezon grillowy. To nasz ukochany "sport" narodowy, zaraz po piłce nożnej 😀.
Dziś poodrzucam Ci bardzo prosty sposób na kaszankę, zobacz jak fajnie można podkręcić jej smak dodając cebulę i jabłko. Oczywiście nie może też zabraknąć odrobiny majeranku. Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem, to super odmiana dla tej klasycznej wersji.
Od 3 lat jestem szczęśliwą posiadaczką grilla gazowego i nie zamieniłabym go już na żaden inny. Często używam żeliwnej płyty i w ten sposób wyeliminowałam aluminiowe tacki i aluminiową folię, które nie są dobre dla naszego zdrowia. Warto się zaopatrzyć w taką płytę, bo można jej używać też na grillach węglowych.
Na blogu znajdziesz inne grillowe inspiracje:
- Biała kiełbasa z grilla marynowana w przyprawach
- Grillowane kolby kukurydzy
- Grillowane krewetki z warzywami
- Stir fry z kurczaka z warzywami
- Grillowane szparagi z boczkiem
- Grillowane śledzie
- Grillowane domowe burgery
- Sałatka z warzyw z grilla
- Stek z tuńczyka grillowany
Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię na mojego Instagrama → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/.
Kaszanka z grilla z cebulą i jabłkiem
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki:
- 4 kaszanki
- 1 cebula
- 1 kwaśne jabłko
- 3 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- olej
Wykonanie
- Cebulę pokrój w piórka, a jabłka w plasterki.
- Wymieszaj w misce z majerankiem, solą i pieprzem oraz 1 łyżką oleju.
- Na rozgrzanej płycie grilla ułóż kaszankę. Obok połóż jabłko z cebulą.
- Grilluj na średnim ogniu przez ok. 15-20 minut, przekładając kaszankę na drugą stronę i mieszając jabłko z cebula, aż wszystko się przyrumieni.
Komentarze
Prześlij komentarz