Roladki z szynki z serkiem
Roladki z szynki z serkiem |
To już ostatni przepis z wielkanocnymi inspiracjami. Roladki z szynki z serkiem są bardzo proste do przygotowania i pięknie ozdobią nasz świąteczny stół. Ja do środka dałam odrobinę chrzanu, ale jeśli masz w domu małe dzieci, możesz go pominąć i dodać np trochę majonezu.
U nas w domu roladki podaję zawsze z sosem tatarskim, przepis → sos tatarski, ale pysznie będzie również smakował z chrzanem śmietankowym, przepis → chrzan śmietankowy.
Na blogu znajdziesz także przepisy na:
Po więcej kulinarnych inspiracji i codziennych relacji zapraszam Cię na mój profil na IG, kliknij i zaobserwuj → www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/
Roladki z szynki z serkiem
- 125 g serka kanapkowego
- 2 łyżeczki chrzanu
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- 5 plasterków szynki konserwowej
- garść groszku cukrowego
- 250 ml bulionu
- 1,5 łyżeczki żelatyny
- kilka pomidorków koktajlowych
- szczypiorek do ozdoby
Wykonanie
- Groszek blanszuj we wrzątku przez 2 minuty, przelej go zimną wodą i odcedź.
- Serek wymieszaj z chrzanem i szczypiorkiem.
- Masę rozsmaruj kolejno na każdym plasterku szynki, wędlinę zwiń w ciasny rulon.
- Na półmisku ułóż groszek i ruloniki.
- Żelatynę rozpuść w gorącym bulionie.
- Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją delikatnie na półmisek.
- Ozdób pokrojonymi pomidorkami i szczypiorkiem.
- Wstaw do lodówki, aż galaretka całkowicie stężeje.
Komentarze
Prześlij komentarz