Różowe jajka faszerowane awokado
Różowe jajka faszerowane awokado |
Lubię kolor na stole i to nie tylko od święta. Wielkanoc to święto wiosny, więc też można na nim nieźle zaszaleć 😍. Tym razem mam dla Ciebie przepis na różowe jajka faszerowane awokado. Róż z zielenią fajnie się komponuje na talerzach, a poza tym jajko i awokado, to bardzo pyszny duet, który idealnie ze sobą współgra.
Różowe jajka warto przygotować sobie np. dzień wcześniej, wtedy następnego szykujesz tylko farsz. Natomiast możesz z nich przygotować również → różowe jajka z ziołowym serkiem. Na blogu jest także wpis → Faszerowane jajka na kilka sposobów. Mam nadzieje, że znajdziesz tu coś dla siebie.
Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam na mojego FB → https://www.facebook.com/KulinarnePrzygodyGatity
Różowe jajka faszerowane awokado
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo barwionych na różowo → marynowane jajka
- 1 dojrzałe awokado
- 1 mały ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Awokado obierz i przełóż do miski, rozgnieć widelcem.
- Czosnek przeciśnij przez praskę.
- Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka. Czosnek, żółtka, sok z cytryny, musztardę i przyprawy włóż do miski z awokado. Dokładnie zblenduj.
- Następnie przełóż do plastikowego woreczka z okrągłą tyłką i wyciśnij farsz na białka.
- Na koniec udekoruj natką i czarnym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz