Lody arbuzowe na patyku
Lody arbuzowe na patyku |
Lody arbuzowe na patyku, to bardzo prosty przepis na pyszne domowe lody. Przygotujesz je w kilkanaście minut, a potem już pozostaje tylko oczekiwanie, aż się zamrożą. Wiem, wiem, to nie jest takie proste 😀 .
Do moich lodów dodałam 2 łyżki cukru pudru, bo arbuz, którego użyłam nie był bardzo słodki. Zaznaczam też, że w domu nie lubimy bardzo słodkich deserów, więc ja cukru nigdy nie dodaje zbyt dużo. Jeśli wolisz, żeby Twoje lody były bardziej słodkie, po prostu spróbuj ich przez zamrożeniem i zdecyduj sama ile cukru musisz dodać.
Lody arbuzowe zrobiłam bez wykorzystania maszynki do lodów, bo wiem, ze nie każdy ją posiada, a chciałam, żeby przepis był dostępny dla wszystkich. Natomiast jeśli masz maszynkę, możesz je przygotować przy jej użyciu. Lody będą wtedy bardziej napowietrzone.
Lodowe przepisy na blogu
Znajdziesz tu również inne przepisy na pyszne domowe lody. Aby przejść do przepisu kliknij w link:
- Lody jogurtowo-wiśniowe, tylko 4 składniki
- Lody jeżynowe
- Lody truskawkowe - tylko 3 składniki
- Jogurtowe lody agrestowe
- Sorbet z ananasa i porzeczki
- Sorbet ananasowy z bazylią bez cukru
- Domowe lody jogurtowo-truskawkowe bez jajek
- Truskawkowe lody na patyku bez maszynki
- Lody waniliowe z solonym karmelem
- Jogurtowe lody z borówką amerykańską
- Jogurtowe lody z mango bez maszynki
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań na dłużej, będzie mi miło.
Lody arbuzowe na patyku
Czas przygotowania:
Składniki:
- 450 g arbuza
- 200 g greckiego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki kremówki 36%
- ok. 2 łyżki cukru pudru
Wykonanie
- Arbuza pokrój w plastry, a następnie wytnij ze środka miąższ.
- Miąższ pokrój w kostkę, wyjmij z niego pestki.
- Arbuza wrzuć do miski i dokładnie zblenduj.
- Dodaj jogurt grecki i kremówkę, wsyp cukier puder. Wszystko dokładnie wymieszaj.
- Lody przelej do foremek.
- Wstaw do zamrażarki na 5 godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz