Błyskawiczne paluchy z serem
Błyskawiczne paluchy z serem |
Błyskawiczne paluchy z serem, to super przekąska, którą przygotujesz w ostatniej chwili przed imprezą. To prosty przepis, który każdemu się uda. Od razu możesz je przygotować z podwójnej porcji, bo znikają w oka mgnieniu. Koncentrat i żółty ser, to pyszny duet, który sprawdza się w każdej sytuacji.
Możesz je podać same, tak po prostu do chrupania lub w towarzystwie różnego rodzaju dipów lub sosów, w których będzie je można maczać. Będą też idealnie pasowały do past warzywnych lub rybnych.
Filmik jak przygotować paluchy znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/p/C1cUsb2ocun/
Przepisy na inne przekąski na imprezę
Na blogu znajdziesz także inne pomysły na przekąski:
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Błyskawiczne paluchy z serem
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta na pizzę
- 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 100 g żółtego sera
- czosnek w proszku
- sól
- pieprz
- 2 łyżki mleka
- czarnuszka do posypania
Wykonanie
- Płat ciasta rozwiń.
- Połowę ciasta posmaruj koncentratem.
- Oprósz solą, pieprzem i czosnkiem.
- Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Posyp nim ciasto.
- Blat ciasta złóż na pół, delikatnie przyciśnij walkiem, żeby ciasto się skleiło.
- Przy pomocy radełka wykrój paski o szerokości ok. 1,5 cm.
- Każdy pasek zwiń w spiralkę.
- Układaj paluchy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Posmaruj mlekiem, posyp czarnuszką.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut, aż się przyrumienią.
Komentarze
Prześlij komentarz