Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach
Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach |
Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach, to szybki i pyszny pomysł na kolorowe danie, które można włączyć do świątecznego menu. Jest bardzo proste do zrobienia i będzie pięknie wyglądało na wielkanocnym stole. To prawdziwa kwintesencja wiosny!
Jajka obtoczyłam w posiekanym koperku, drobno pokrojonych rzodkiewkach i ogórku. Ważne jest, aby cała połówka jajka była posmarowana farszem z żółtek, bo wtedy posiekane warzywa idealnie się do niego przykleją. Jeśli masz ochotę, górę na koniec możesz jeszcze oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Filmik, jak zrobić ten przepis znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/reel/C453WAZI2he/.
Faszerowane jajka na blogu
Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na faszerowane jajka, które będą idealne na Wielkanoc:
- Faszerowane jajka na kilka sposobów
- Różowe jajka faszerowane awokado
- Faszerowane jajka z fetą i oliwkami
- Jajka faszerowane marynowanymi grzybami
- Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- 2 czubate łyżki majonezu
- 1 czubata łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
- 4 rzodkiewki
- kawałek zielonego ogórka
- 2 łyżki posiekanego koperku
Wykonanie
- Jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół.
- Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż je do miseczki i rozgnieć widelcem.
- Dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Białka wypełnij farszem.
- Rzodkiewki i ogórka pokrój w drobną kosteczkę.
- Przełóż do osobnych miseczek, do kolejnej wysp koperek.
- Połówki jajek wkładaj do jednej z miseczek, delikatnie dociskając, tak aby rzodkiewka,ogórek lub koperek dokładnie obkleiła farsz.
Komentarze
Prześlij komentarz