Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach

jajka na twardo obtoczone w rzodkiewkach
Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach
 

Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach, to szybki i pyszny pomysł na kolorowe danie, które można włączyć do świątecznego menu. Jest bardzo proste do zrobienia i będzie pięknie wyglądało na wielkanocnym  stole. To prawdziwa kwintesencja wiosny!

Jajka obtoczyłam w posiekanym koperku, drobno pokrojonych rzodkiewkach i ogórku. Ważne jest, aby cała połówka jajka była posmarowana farszem z żółtek, bo wtedy posiekane warzywa idealnie się do niego przykleją. Jeśli masz ochotę, górę na koniec możesz jeszcze oprószyć świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

 

Filmik, jak zrobić ten przepis znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/reel/C453WAZI2he/.

Faszerowane jajka na blogu

Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na faszerowane jajka, które będą idealne na Wielkanoc:


Więcej inspiracji na moim Instagramie

Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.

 

połówki jajek obtoczone w koperku
 

Ekspresowe jajka faszerowane w 3 kolorach

Czas przygotowania: 30 minut

Składniki: 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • 1 czubata łyżeczka musztardy  
  • sól
  • pieprz
  • 4 rzodkiewki
  • kawałek zielonego ogórka 
  • 2 łyżki posiekanego koperku 


Wykonanie

  • Jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół.
  • Delikatnie wyjmij żółtka, przełóż je do miseczki i rozgnieć widelcem.
  • Dodaj majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  • Białka wypełnij farszem.
  • Rzodkiewki i ogórka pokrój w drobną kosteczkę.
  • Przełóż do osobnych miseczek, do kolejnej wysp koperek.
  • Połówki jajek wkładaj do jednej z miseczek, delikatnie dociskając, tak aby rzodkiewka,ogórek lub koperek dokładnie obkleiła farsz.



Komentarze