Jajka z sosem tatarskim
Jajka z sosem tatarskim |
Jajka z sosem tatarskim, to pyszny klasyk, który koniecznie musi się pojawić na wielkanocnym stole. Jest bardzo prosty do przygotowania i na pewno będzie smakował każdemu. Sam sos można przygotować dzień lub dwa dni wcześniej i przechować w lodówce w zamkniętym słoiku. A tuż przed świątecznym śniadaniem wyłożyć na ugotowane jajka.
Sos tatarski, który zawsze robię ma w swoim składzie jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę. W tym przepisie pominęłam ten składnik, bo doszłam do wniosku, że tych jaj będzie za dużo 😀. Natomiast jeśli Tobie nie będzie to przeszkadzało, możesz je dodać.
Faszerowane jajka na blogu
Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na faszerowane jajka:
- Różowe jajka faszerowane awokado
- Faszerowane jajka z fetą i oliwkami
- Jajka faszerowane marynowanymi grzybami
- Jajka faszerowane fetą i koncentratem pomidorowym
- Jajka faszerowane pastą z makreli
- Faszerowane jajka z pieczarkami
- Różowe jajka faszerowane
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Jajka z sosem tatarskim
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 4 - 5 ogórków konserwowych
- słoik marynowanych grzybków
- 3 łyżki majonezu
- 2 czubate łyżki naturalnego jogurtu greckiego
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Wykonanie:
- Ogórki konserwowe i marynowane grzybki odcedź na sitku.
- Pokrój je w drobną kostkę.
- Wrzuć je do miski, dodajemy majonez i jogurt.
- Dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.
- Jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół.
- Na każdej połówce jajka połóż sos, oprósz pieprzem i udekoruj natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz