Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki
Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem |
Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem, to pyszny i banalnie prosty sposób na pyszne grillowanie danie. Do jego przygotowania potrzebujesz tylko 4 składników i kilkunastu minut. Dzięki temu, że kaszanka jest owinięta cienkimi plasterkami wędzonego boczku, nie rozpada się całkowicie podczas grillowania.
Jeśli Twoja kaszanka nie będzie bardzo tłusta, podczas grillowania możesz skropić pokrojoną cebulę niewielką ilością oleju, w ten sposób cebula się nie przypali.
Ja od kilku lat grilluję na grillu gazowym z pokrywą, dzięki temu moje dania są idealnie ugrillowane w dużo krótszym czasie, niż na zwykłym grillu bez przykrycia. Jeśli masz tradycyjny grill węglowy musisz dopasować czas grillowania do Twoich potrzeb.
Filmik z przygotowania kaszanki znajdziesz na moim Ig → https://www.instagram.com/reel/C5ycCgRIjvK/
Grillowe przepisy na blogu
Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na grilla:
- Grillowane kofty z sosem z marynowanymi grzybkami
- Grillowane krewetki w azjatyckim stylu
- Grillowane kolby kukurydzy
- Grillowane krewetki z warzywami
- Stir fry z kurczaka z warzywami
- Grillowane szparagi z boczkiem
- Grillowane śledzie
- Grillowane domowe burgery
- Sałatka z warzyw z grilla
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
A jeśli chcesz trochę odpocząć od gotowania, to zajrzyj tutaj → https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2024/05/probna-dieta-pudekowa-w-katowicach-ocen.html
Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem - tylko 4 składniki
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 4 kaszanki
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 1 cebula
- majeranek
Wykonanie
- Kaszankę owiń boczkiem.
- Cebulę pokrój w piórka.
- Kaszanki ułóż na rozgrzanej płycie grilla, po 2-3 minutach przełóż je na drugą stronę.
- Obłóż je cebulą, oprósz majerankiem.
- Grilluj na średnim ogniu, metodą pośrednią, przekładając kaszankę raz na jakiś czas na drugą stronę.
Kaszanka z grilla z cebulą i boczkiem |
Uwielbiam taką kaszankę. Jest na pewno zdrowsza niż ta z grilla opalanego węglem. Piękne zdjęcia potraw.
OdpowiedzUsuńO tak, jest zdecydowanie zdrowsza. Miło mi bardzo, dziękuję :).
Usuń