Kolorowa sałatka z zucchiolo
Kolorowa sałatka z zucchiolo |
Kolorowa sałatka z zucchiolo, to pyszny pomysł na przekąskę czy lekką kolację. Zucchiolo to nowe warzywo, które niedawno się pojawiło na naszym rynku. Co to za cudo? To połączenie cukinii i ogórka, które wspaniale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Wyhodowali je hiszpańscy naukowcy, a ja zachodzę w głowę, czemu nazwali je po włosku? Ale zwał, jak zwał, jest bardzo smaczne i daje mnóstwo możliwości w kuchni. Moje pierwsze danie z zucchiolo w roli głównej, to zdrowa letnia sałatka z dodatkiem fety. Oczywiście miseczkę z zucchiolo także zjadamy.
Filmik, jak przygotować tę warzywną sałatkę z zucchiolo znajdziesz na moim profilu na Ig → https://www.instagram.com/reel/C9DBmGfoJPz/
Więcej kulinarnych inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów i kulinarnych ciekawostek zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Kolorowa sałatka z zucchiolo
Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 4 zucchiolo
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała żółta papryka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 mały zielony ogórek
- kawałek fety
- sól
- pieprz
- oliwa
- sok z cytryny
- natka pietruszki
Wykonanie
- Obydwie papryki, cebulę i ogórka pokrój w drobną kostkę.
- Zucchiolo wydrąż przy pomocy łyżeczki, połowę miąższu również pokrój w drobną kostkę.
- W misce wymieszaj wszystkie pokrojone warzywa, dodaj przyprawy, sok z cytryny i oliwę.
- Tak przygotowanym farszem napełnij zucchiolo, posyp pokruszoną fetą i listkami natki.
Kolorowa sałatka z zucchiolo |
Komentarze
Prześlij komentarz