Jajka faszerowane z łososiem

połówki ugotowanych jajek z pastą z łososia
Jajka faszerowane z łososiem 
 

Jajka faszerowane z łososiem - prosty przepis

Wielkanoc już za chwilę, za momencik, więc dziś kolejna świąteczna inspiracja. Jajka, to według mnie symbol Wielkanocy, więc nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Jajka faszerowane z łososiem, to jedno z dań, które zawsze się musi u nas pojawić.

Te jajka są bardzo proste do przygotowania, to kilka podstawowych składników, które trzeba ze sobą zblendować, a efekt końcowy jest przepyszny. Zawsze bardzo szybko znikają z talerzy.


Inne przepisy na faszerowane jajka na blogu

Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na pyszne faszerowane jajka. Zgromadziłam je w jednym wpisie, żeby mieć wszystko pod ręką i w jednym miejscu. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś fajnego dla siebie. Aby przejść do tych przepisów, kliknij w link poniżej:


Więcej inspiracji na moim Instagramie

Po więcej przepisów, kulinarnych ciekawostek i nie tylko zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.



ugotowane jajka z kawałkami łososia



Jajka faszerowane z łososiem 

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 4 duże jajka ugotowane na twardo 
  • 1 łyżka majonezu
  • 50 g wędzonego łososia +  2 plasterki do ozdoby
  • sok z cytryny
  • sól 
  • pieprz
  • koperek 


Wykonanie

  • Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka.
  • Włóż je do małego blendera, dodaj majonez, kawałki łososia, sok z cytryny i przyprawy.
  • Wszystko zblenduj na gładką masę.
  • Wypełnij nią białka.
  • Plasterki ryby porwij na mniejsze kawałki i ułóż na jajkach.
  • Wszystko ozdób łodyżkami koperku i oprósz pieprzem.


Jajka faszerowane z łososiem 


Komentarze