Jajka faszerowane z łososiem
![]() |
Jajka faszerowane z łososiem |
Jajka faszerowane z łososiem - prosty przepis
Wielkanoc już za chwilę, za momencik, więc dziś kolejna świąteczna inspiracja. Jajka, to według mnie symbol Wielkanocy, więc nie może ich zabraknąć na świątecznym stole. Jajka faszerowane z łososiem, to jedno z dań, które zawsze się musi u nas pojawić.
Te jajka są bardzo proste do przygotowania, to kilka podstawowych składników, które trzeba ze sobą zblendować, a efekt końcowy jest przepyszny. Zawsze bardzo szybko znikają z talerzy.
Inne przepisy na faszerowane jajka na blogu
Na moim blogu znajdziesz także inne przepisy na pyszne faszerowane jajka. Zgromadziłam je w jednym wpisie, żeby mieć wszystko pod ręką i w jednym miejscu. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś fajnego dla siebie. Aby przejść do tych przepisów, kliknij w link poniżej:
Więcej inspiracji na moim Instagramie
Po więcej przepisów, kulinarnych ciekawostek i nie tylko zapraszam Cię na mój profil na Instagramie → https://www.instagram.com/kulinarne_przygody_gatity/. Zaobserwuj moje konto i zostań ze mną na dłużej, będzie mi miło.
Jajka faszerowane z łososiem
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 4 duże jajka ugotowane na twardo
- 1 łyżka majonezu
- 50 g wędzonego łososia + 2 plasterki do ozdoby
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
- koperek
Wykonanie
- Jajka przekrój na pół, delikatnie wyjmij żółtka.
- Włóż je do małego blendera, dodaj majonez, kawałki łososia, sok z cytryny i przyprawy.
- Wszystko zblenduj na gładką masę.
- Wypełnij nią białka.
- Plasterki ryby porwij na mniejsze kawałki i ułóż na jajkach.
- Wszystko ozdób łodyżkami koperku i oprósz pieprzem.
![]() |
Jajka faszerowane z łososiem |
Komentarze
Prześlij komentarz